Godsbanen

Jo on aika esitellä mun lempipaikkoja Aarhusissa! Kaupunki on ihanan käsitettävän kokoinen pyörällä, ja mulla on lukuisia lempinurkkia. Nyt pitkien lukemisten keskellä vinkkaankin visiitin arvoisen kulttuurikohteen vähän boheemeille sieluille: Godsbanen, olkaa hyvät!

Vapaasti suomennettuna tavara-asema on otettu uusiokäyttöön taiteen ja työpajojen nimissä. Ehkä lähimpänä verrokkina Helsingistä nousee mieleen Kaapelitehdas – käsityömyyjäisiä, kirppareita, ateljeita ja luovia ratkaisuja. Päärakennuksen sisällä on kahvila, vaihtuvia taidenäyttelyitä sekä pienien käsityöläisten ja taiteilijoiden työhuoneita.

Varsinainen asema-rakennus jatkuu ruohottuneen radan varrelle värikkäänä konttikylänä, joissa on kahviloita, pieniä esiintymislavoja ja kaikenlaisia vaihtoehtoisia toimitiloja. Onpa seassa muutama asuinkontti ja jurttakin! Eikä pidä unohtaa, että ihan alueen päässä on kultainen ilmais-Ikeani REUSE!

20171017 (12)

20171017 (15)

Juuri viime lauantaina kävin Godsbanenin Institut for (X):n tiloissa järjestetyssä Jazz & Venner konsertissa. Lauantai-ilta kului mukavassa sekoituksessa uutta ja vanhaa kansainvälistä seuraa, keittoa ja kynttilänvaloa sekä tietenkin sielukkaita jazz-soundeja!

20171017 (1)
Näkymä Godsbanenin huipulta alas konttikylään.

Näin kevättä kohti kuljettaessa saanen myös fiilistellä yhtä lempikahviloistani – samaisella alueella sijaitsevaa Plantecaféeta. Kasvikahvilan tunnelma piristää harmaimmassakin säässä, rentouttaa sekä inspiroi sisustamaan vihreästi!

20171017_154325

Ensimmäiset kevätkukat alkavat täällä ja ulkonakin puskea nuppujaan – eilisen suursiivouspäivän jälkeen mun huone ja koko kollegium on valmis toivottamaan kevään vastaan!

Leave a comment